Memoires

“Het is tijd heen te gaan, voor mij om te sterven,
voor jou om verder te leven; wie van ons de beste weg neemt, weet niemand behalve God.”(Socrates)

Memoires, rituelen bij afscheid om voor altijd te herinneren.

Memoires betekent letterlijk vanuit het Frans vertaald “gebeurtenissen van het leven bewaren” en dat is wat ik voor u wil betekenen.

Het niet vergeten van uw dierbare door herinneringen, memoires te creëren die blijvend zijn!

 

Ieder mens is uniek en verdient dan ook een persoonlijk afscheid afgestemd op die éne unieke mens en dát geleefde leven. Begrijpelijkerwijs dat dit per individu sterk verschilt, daar iedereen zijn of haar leven op eigen wijze heeft ingevuld en beleefd…

Goed afstemmen op wat belangrijk is geweest in de leven en dat duidelijk naar voren mag komen bij de afscheidsviering, is wat ik graag wil bereiken. Zodat er fijne, nieuwe herinneringen ontstaan aan een memorabel afscheid.

De herinneringen die blijven hangen vormen dan een mooi aandenken voor zij die achter blijven.

 

U heeft al eerder kunnen lezen dat de mensheid een sterke binding met vaste gewoonten en rituelen heeft.  Onderstaand een voorbeeld van een heel eenvoudig, vrijwel vanzelfsprekend ritueel, dat ook nog eens heel gemakkelijk ingevuld kan worden…

U en uw dierbare zijn Limburgs-talig opgegroeid en bent dat ook altijd blijven spreken, wat vindt u ervan om de afscheidsviering in het Dialect (bij wijze van ritueel) uit te dragen? Aangezien ik van Limburgse bodem ben, is dat zeker een mogelijkheid. Uiteraard kan het ook in correct uitgesproken Nederlands of misschien een combinatie van beiden?

Wenst u meer informatie?